Nyelvgyakorló program Ausztriában

A Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont szervezésében 2023. május 7-től május 13-ig 53 diák vehetett részt Salzkammergut csodálatos környezetében azon a nyelvgyakorló programon, amelynek célja a német és angol nyelvet tanuló diákok nyelvismeretének bővítése, a két adott nyelv használata és nem utolsó sorban ezen régió nevezetességének megismerése volt.

A Bad Ischl-i  Bundesschulzentrum adott helyet a tanóráknak, ahol tanítványaink 3 napon keresztül 4 csoportban, kezdő, középhaladó és haladó csoportban az iskola nyelvtanáraival angol és német nyelvi órákon tanulhattak.

Az odafele vezető úton  kirándulást tettünk a Grazban található Schlossbergre, fellegvárba, a hét többi napján pedig bejártuk Salzburg tartomány nevezetességeit. Első nap Bad Ischl-ben a Kaiservilla vendégei voltunk, majd következett Hallstatt és a sóbánya, ahová siklóval jutottunk fel és ami az egyik legnagyobb élményt nyújtotta számunkra. A harmadik napot Salzburgban töltöttük, Hohensalzburg várával kezdtük, majd megtekintettük Wolfgang Amadeus Mozart szülőházát, sétáltunk a Getreidegassén, érintve a Dómot, a Mirabellkastélyt, a Mirabellkertet és magunkba szívtuk a lüktető zene és művészetet árasztó város hangulatát. A Hellbruni kastély ugyancsak elkápráztatta a gyerekeket, vízi játékok és rejtett vízsugarak tréfálták meg gyanútlan nebulóinkat. Majd a salzburgi túránk az állatkert látogatásával fejeződött be.  Mivel csütörtökön megint csak szakadt az eső, így beugrottunk Bad Ischl-ben egy jó kis fürdőre. Sós vize nyugtatólag hatott mindannyiunkra. A pénteki nap programja a Wolfgangsee felfedezésével indult. Egy gyönyörű hajóút vette kezdetét a tavon, majd a St Gilgeni libegóvel feljutottunk a felhők fölé  és egy jó kis gyalogtúrát tettünk a Zwölferhorn tetején található 1522 méteren felállított kereszthez. Végezetül St. Wolfgang zarándokhely  volt az utolsó állomásunk.

A szállás Gosau-ban volt, innen indultunk útnak minden reggel és itt tartottuk az esti összefoglaló órákat is a nap végén, az ízletes osztrák háromfogásos vacsora után.

A kiránduláson születésnaposainkat és névnaposainkat is megünnepeltük. A szálláson töltött utolsó este pedig remek befejezésként szolgált a hétnapos kirándulás és programsorozathoz.

A nyelvgyakorlatot szervezte Horváth Zsoltné, Anikó néni. Kísérő tanáraink Heiszné Takács Tímea, Mr. Black és Szűcsné Gyöngyi voltak. Bízunk benne, hogy a jövő tanévben is hasonló tartalmas tanulmányi utat szervezhetünk diákjaink számára.