Labdarúgó diákolimpia regionális döntő

KÉT EZÜST A LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIÁN!
 
Április 5-én szerdán, egy nagyon hideg, szeles napon került sor a labdarúgó diákolimpia régiós döntőjére a Szuhay Sportcentrum műfüves pályáján. A II. és III. korcsoportban egyaránt négy csapat szerepelt. Iskolánk mellett a dombóvári József Attila Általános és Iskola és Evangélikus Általános Iskola valamint a Döbröközi Általános Iskola mérette meg magát.
Elsőként a III. korcsoport küzdelmeire került sor, ahol sajnos messze nem a legerősebb összeállításban tudtunk pályára lépni. Három hetedikes kulcsjátékosunk egy fontos tanulmányi versenyen vett részt, többen betegségből lábadoztak, így a főként ötödikes, hatodikos tanulókra épülő csapatunk számára a tisztes helytállás volt a cél. Ezt a célkitűzést a srácok maximálisan teljesítették, hiszen két magabiztos győzelemmel és egy vereséggel a második helyet szereztük meg, megelőzve az Evangélikus Iskolát és a Döbröközt. Gratulálok minden pályára lépő diákunknak!
A csapat tagjai:
Asztalos Ádám, Roósz Balázs, Lengyel Ádám, Kutyik-Szabó Károly, Szedlák Noé, Kis-Márton Vidor Bátor, Zsók Milán
 
A II. korcsoport a kora délutáni órákban, kissé kellemesebb időjárási körülmények között léphetett pályára. Itt lényegében teljes csapattal tudtunk pályára lépni egy bravúros, jó eredmény reményében. A Döbrököz és az Evangélikus Általános Iskola ellen egyaránt sikerült győzni, így a várakozásoknak megfelelően a Dombóvári Focisuli igazolt labdarúgóival teletűzdelt József Attila Általános Iskola elleni meccs volt a döntő jelentőségű, az aranyérem és a megyei döntőbe jutás tekintetében. Nagyon komoly mérkőzés kerekedett ebből a találkozóból. Nagy küzdelem és kihagyott helyzetek jellemezték a meccset mindkét oldalon, ami végül igazságosnak mondható 0:0-ás végeredményt hozott. Naqyon büszke vagyok a gyerekekre azért a teljesítményért, különösen a magas színvonalú védőmunkáért és a megalkuvást nem ismerő, igazi csapatként mutatott bátor és fegyelmezett játékért, amit ezen a meccsen letettek az asztalra. Végül két győzelemmel és egy döntetlennel, mindössze rosszabb gólkülönbséggel –József Attila 11:0, Szent Orsolya 6:2- a második helyet sikerült megszereznünk, de emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Gratulálok a csapat minden egyes tagjának!
 
A csapat tagjai:
Zag Benedek, Pintér Zétény, Mati Botond, Meiszterics Áron, Lehőcz Gellért, Marosi Dániel, Fábos Dominik, Zemán Zoárd, File Kristóf
 
HAJRÁ SZOBI!
Kardos Attila
tanító