Diákolimpia: Atlétika-Többpróba, Országos Döntő, Győr. 2022.május 27.

A Szent Orsolya Bencés Iskola II. korcsoportos leánycsapata képviselte Tolna megyét a Győrben megrendezésre kerülő atlétikai többpróba diákolimpiai verseny országos döntőjén.
Maga az olimpiai sportkomplexum elvarázsolta az odaérkező versenyzőket. Egy igazi olimpiai felvonulás, köszöntő beszédek és az olimpiai eskületétel után kezdődött a megmérettetés.
Rekkenő melegben indultak a versenyszámok. Profi szervezés, maximális segítőkészség a versenybíróság részéről és lelkes gyerekcsapatok jellemezték a rendezvényt.
Iskolánk 6 kislánnyal sorakozott fel a 60 m-es síkfutásnál, a távolugrásnál, a kislabdahajításnál és a 4X100 m-es váltónál. Nagyszerű eredmények születtek főleg a futószámokat és a távolugrást illetően.
A 23 induló iskolai csapatból végül a 7. helyen végeztünk, a korábbi eredményeket tekintve a vártnál eredményesebben. (1918 ponttal)
 
Csapattagok: 11. hely. Horváth Eszter (420 pont) 29. hely. Mati Borbála (396 pont) Nagy Jázmin (322 pont) Szenteczki Bíborka (306 pont) Gerber Szonja (304 pont) Komprádt Sári (255 pont)
 
Örülök, hogy részese lehettem ennek a versenynek is, hisz az atlétika a sportok királynője. Egy teljesen más miliő, más hangulat, de az akarat, a versenyszellem, a küzdeni tudás, az összpontosítás a fizikai testfelépítés és a tehetség mellett nélkülözhetetlen!
Gratulálok lányok, hogy az országos megmérettetésre eljutottunk, kimondhatatlanul büszke vagyok rátok! Köszönjük az atlétaedzők munkáját, valamint Mati Orsi szülő, és kolléganő segítségét a szállításban és a kísérésben! Szép volt kislányok, nagyszerű munka volt!
 
Horváthné Anikó
testnevelő tanár