Tájékoztatás

Kedves Diákok és Szülők!

 
Január 15-én egyik tanárunk megfertőződött a Covid 19-es vírustól (pozitív lett a tesztelés eredménye).
Fontosnak tartok mindenkit tájékoztatni arról, hogy ilyen esetben mi a hivatalos eljárás:
  1. A tesztelést végző rendelő, értesíti az ÁNTSZ-t a pozitív eredményről.
  2. Az ÁNTSZ felveszi a kapcsolatot a beteggel. Ennek keretében kontaktkutatást végez, vagyis kikérdezi az érintetett, hogy kikkel találkozott, és milyen formában.
  3. Az ÁNTSZ (mint hatóság) ezután mérlegelve a helyzetet határozatot hoz. (Ez lehet például, egyes osztályok online oktatásra történő átállítása, az egész iskola digitális tanrendre való átállítása, esetleg rendkívüli szünet elrendelése.)
  4. Az ÁNTSZ határozatáról értesíti az iskolát, valamint az Oktatási Hivatalt (mint az oktatási hatóságot).

Esetünkben január 17-én 9 óráig nem kaptunk határozatot az említett hatóságoktól. Ezért jelen állás szerint január 18-án hétfőn az iskolai élet a megszokott módon jelenléti oktatással folytatódik.

A fentiek értelmében nem az igazgató, és nem az iskola fenntartójának hatásköre elrendelni az esetleges digitális oktatást.
 
Az ügyben érintett osztályok 5.,6.,8. 
Igazgatói hatáskörömnél fogva ezekben az osztályokban lehetőséget adok a tanulóknak, hogy a jelenléti oktatásban a január 17-21-ig tartó időszakban ne vegynek részt.
Ezekben az esetekben a hiányzást igazoltnak tekintjük. Kérem a családokat, hogy felelősségteljes mérlegelés után döntsenek! Amennyiben olyan döntés születik, hogy a gyermek ezen a héten otthon marad, erről az iskolát értesítsék!
 
Tisztelettel:
Kerényi Zsolt
 
2021.január 17 9 óra